иии Організація харчування дітей у ЗДО

Перелік основних діючих нормативно-правових документів, що відносяться до організації харчування у ЗДО:

1. Конституція України

2. Закон України «Про освіту».

3. Закон України «Про дошкільну освіту» від 01.01.2021 №2628 ІІІ із змінами та доповненнями (ст.35 «Організація харчування дітей у дошкільному навчальному закладі»).

4. Закон України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.2002 №4004-ХІІ:

Ст.20 «Умови виховання та навчання»:

  • органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, адміністрація НВЗ та громадяни, які організовують або здійснюють навчальні та виховні процеси, зобов’язані забезпечити для цього умови, що відповідають вимогам санітарним норм, здійснювати заходи, спрямовані на збереження та зміцнення здоров’я, гігієнічне виховання відповідних груп населення та вивчення ними основ гігієни;

Ст.17 «Вимоги до продовольчої сири вони і харчових продуктів, умов їх транспортування, зберігання та реалізації»

  • продовольча сировина, харчові продукти, а також матеріали, обладнання і вироби, що використовуються при їх виготовленні, зберіганні, транспортуванні та реалізації, повинні відповідати вимогам санітарних норм і підлягають обов’язкові сертифікації. Підприємства, установи, організації, які виробляють, зберігають, транспортують чи реалізують харчові продукти та продовольчу сировину, несуть відповідальність за їх безпеку для здоров’я і життя населення, відповідність вимогам санітарних норм.

6. Закон України «Про захист населення від інфекційних хвороб» (ст. 4, 11, 12, 21).

7. Закон України «Основи законодавства України про охорону здоров’я».

8. Закон України «Про охорону дитинства».

9. Закон України «Про забезпечення організаційно – правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування».

10.Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 21.03.2021 №771/97-ВР.

11.Закон України «Про дитяче харчування» від 01.01.2021 №142-V

12.Закон України «Про захист прав споживача» №3682- ХІІ від 15.01.1994

13. Інструкція з організації харчування дітей у дошкільних закладах зі змінами затвердженими наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров’я України 26.02.2013 3202/165.

Постанови Кабінету Міністрів України

Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку

Пов'язані документи wym-1642493613566

тт

Кiлькiсть переглядiв: 1437